Ilse Jansoone

Lisa’s world

El Asiento

Ruimte, daar gaat het in het werk van Ilse Jansoone om. In een schilderkunstige taal geeft ze ruimte aan gebeurtenissen en gevoelens in haar leven. Die geeft ze vorm in twee polaire werelden. Voor de ene vertrekt ze van de realiteit en vertaalt die in duistere, dreigende, contrastrijke ruimtes. Voor de andere haalt ze inspiratie bij Scandinavische meubeldesigners en (interieur-)architecten uit de jaren ‘60 en ‘70 zoals Verner Panton, Eero Saarinen om haar eigen coloristisch, imaginaire, organische wereld te creëren. Hierbij nodigt ze de toeschouwer uit die binnen te stappen. Maar de kwetsbare, onbereikbare, surrealistische aandoende landschappen maken het niet evident om op die uitnodiging in te gaan

Liedts bootsLocatiekunst

Oorspronkelijk gestart vanuit het klassieke borstel-en-canvas-schilderen is ze al heel vroeg gaan experimenteren met nieuwe verftechnieken en multi-media om haar ruimtes vorm te geven. Zo vertaalt ze haar eigen wereld nu meer en meer in locatiespecifieke installaties maar steeds met een duidelijke verwijzing naar het schilderij als oorsprong.

Lisa’s world meets Liedts

Voor het Arts for Lieds-project vertaalde Ilse Jansoone haar werk naar het Liedtskasteel in 2 thema’s. Enerzijds sluit ze zich aan bij het statisch, historisch, realistisch, royalistisch thema van de benedenverdieping. Ze laat de Belgische vlag blauw bloed bloeden, brengt ode aan Baron Liedts’ rijlaarzen en richt zijn salons in met haar statig meubilair.

Anderzijds trekt ze de bezoekers via Liedts’ fascinatie voor het arboretum langs de trap naar haar eigen imaginaire habitat op de bovenste verdieping. Ze verleidt de bezoeker binnen te trede in haar wereld in het blauwe hart van het kasteel: de torenkamer.

Biografie

  • Ilse JansooneGeboren te Brugge, 1970. Woont in Gent
  • Psychologe van opleiding, e-Commerce Manager, internet madam en studente Academie Gent o.l.v. Chris Vanbeveren en Jacques ‘t Kindt (2002-heden)
  • e-Atelier Wisper Leuven bij Liesbet Verschueren (2006-2007)
  • Groepstentoonstelling e-Atelier Antwerpen (2007)
  • Geselecteerd voor de tentoonstelling van de 39ste Grote prijs tekenkunst Ronse (2007)
  • Geselecteerd met bijzondere aandacht van de jury voor de tentoonstelling van de 27ste  Prijs van Buggenhout: Kunstprijs Pieter Vanneste (2007)
  • Tentoonstelling Arts for Liedts (2008)

Meer info over Ilse Jansoone en haar werk vind je op haar blog: www.jansoone.be.

Bekijk de tentoonstelling online.
Meer info? Contacteer ons.
Bestel de catalogus